22 februari 2011

Lunch besök....

Dagen börja inte riktigt som jag hade tänkt idag, fick reda på när vi kom till förskolan att vi fick inte byta specialpedagog på förskolan pga att hon hade redan tillräckligt med uppdrag, så behöver vi ha specialpedagogens hjälp får det bli den vi hade förut, det är väl bara att gilla läget.

Väl hemma efter lämningen av Paulina på förskolan satte jag igång med att förbereda för dagens lunchbesök jag skulle få kl 12.00. Idag blev tjejerna bjudna på Grekiska matmuffins och tomatsoppa till efterrätt blev det mintkrokant kladdkaka vilket jag tyvärr glömde att fota så ni får nöja er med det andra.

Tomatsoppa

Recept

500 gr passerade tomater
1 finhackad gullök
1 morot grovriven och fin hackad
1 palsternacka grovriven och finhackad
2 st buljongtärning grönsak
2 msk finhackad färsk basilika
½ tsk sambal
2 dl vatten
1½ dl grädde

Lägg allt i en kastrull utan grädden låt koka upp låt sedan små koka i 10 minuter, före servering häll i då grädden och koka upp servera gärna med en klick créme fraiche.

Grekiska Matmuffins
Recept

75 gr smält smör
2 ägg
3 dl filmjölk
6 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
½ tsk salt

300 gr fetaost
4 msk strimlad soltorkad tomat
1 liten rödlök i skivor
1 dl finhackad färsk basilika

Skär och hacka fyllningen
Smält smöret och låt svalna
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skäl
Vispa ägg, filmjölk och smör, blanda ner mjölblandningen i ägg smeten, vänd sedan ner fyllningen, sleva upp smeten med sked i ca 12st stora muffins formar. Grädda i mitten av ugnen i ca 20minuter.

Matfuffins receptet har jag tagit ifrån en blogg som heter Bagerskan www.bagerskan.se gå gärna in å kolla hennes sidor det finns mycket goda saker där.
Lycka till om du vill testa....

//KRAM på er så länge....

Inga kommentarer: